Ik neem je mee naar het westen van Aveyron voor mijn eerste paraglidingvlucht op de hoogten van de Lot! Vlieg weg met mij...

De deuntjes en ik, dat zijn er twee! Vrij dicht bij de grond liet ik me verleiden door deze paraglidingvlucht aangeboden door Elisabeth en David. Beiden zijn grote liefhebbers van paragliding en willen mensen graag helpen de sensaties te ontdekken die worden ervaren door de vogels die we elke dag vanaf de grond observeren...

Jerome Morel

We ontmoeten elkaar op een mooie middag begin juli ergens aan de rand van onze prachtige Aveyron om deze ervaring te beginnen!

Le Saut de la Mounine, een plaats van legende

Deze plaats dankt zijn naam aan een tijdloos verhaal dat aan jong en oud wordt verteld: een jong meisje dat verliefd is op een jongen mag door haar vader niet met haar geliefde trouwen. Zij is de dochter van de heer van Montbrun, hij is maar een gewone burger.

Met de hulp van een kluizenaar die op de klif woont met uitzicht op de Lot naast zijn aap: zijn berg in het Occitaans, bedenken ze een plan om de boze vader 'ja' te laten zeggen. De berg zal van de klif springen, gekleed in een witte jurk zoals de jongedame, om de vader de illusie te geven dat zijn dochter zelfmoord zal hebben gepleegd na haar talrijke weigeringen om te trouwen. Gegrepen door een oneindige droefheid, is het wanneer hij zijn dochter (zeer springlevend) ziet dat hij onmiddellijk de verloving viert!

Omdat ik deze legende al goed ken, zou ik niet hetzelfde lot willen ondergaan als de berg!
Onmiddellijk stelt David me gerust: hij oefent zijn activiteit al jaren uit, voordat hij in
de Alpen, en beheerst perfect alles wat u moet weten voor een succesvolle start en een succesvolle vlucht.

We maken ons klaar…

Goed en goed, meer dan jezelf uitrusten: harnas, riemen, big bag
rugzak die zal dienen als zitplaats tijdens de vlucht en vooral: een goede kleine
helm !

We hechten ons vast door middel van karabijnhaken tussen passagier en instructeur... We hoeven alleen maar te wachten tot de wind opsteekt... De bladeren van de eiken beneden beginnen te wiebelen, het is tijd!
Wij staan ​​klaar. De vleugel is indrukwekkend op de grond geplaatst voor het opstijgen, de lijnen zijn erg recht en vormen lijnen
kleurrijk op deze rotsachtige bodem van de causse.

De wind steekt op: "Kijk vooruit, loop stevig als ik je zeg.. Let's go!" Ik gehoorzaam, een kreet markeert onze voeten die opstijgt
vanaf de grond draagt ​​het zeil ons en al snel zijn we 300 meter boven de meanders van de Lot.

Wat een uitzicht ! Wat een vrijheid! Het is zo indrukwekkend dit gevoel van in stilte vliegen: we zijn hoger dan de vogels zelf! Onder mijn voeten zie ik zelfs een vlieger…

In de lucht, met de vogels...

Ik heb geen angst meer, ik geniet gewoon. We overleggen met David: hij is uitgerust met een microfoon om te communiceren met de andere paragliders in de omgeving maar ook met Elisabeth die op de grond is en ons komt ophalen met hun busje. Ook heeft hij een kastje dat de aanwezigheid van opstijgende hete lucht meet, waardoor je nog wat hoger kunt stijgen. Hij legt me uit dat we kunnen vliegen zolang we deze warme lucht hebben (tot 612 km afstand voor de goede orde) maar tegelijkertijd weten we nooit hoe lang precies: de paraglider is afhankelijk van het klimaat, hij heeft om te gaan met weersveranderingen.

We zullen niet heel hoog klimmen, maar nu al de tonen verheugt mij! ik zie de versterkte klokkentoren van Sainte-Croix, Sauté-bastide van Villeneuve, de Lot en zijn kliffen, ik denk dat de positie van Figeac en in tegenstelling tot Saint-Cirq-Lapopie.

Het is tijd om te settelen. We verlaten de kliffen vliegen over de oorzaken en zijn velden vol strobalen of schapen, die we zullen proberen te vermijden: één ervaring tegelijk! Ik zou het doen zonder een levensgrote haasje-over te doen...

'Dit veld daar, zie je het? Hier zullen we landen. Het is indrukwekkend, want we zullen snel aankomen, maar onthoud één ding: je staat op uit het harnas (de stoel) en je maakt je klaar om te rennen” Er staat genoteerd.
Sterker nog, ik hoefde niet eens een stap te zetten. We landden alsof we net op onze plaats waren gesprongen.

Elisabeth wacht op ons met de shuttle om ons terug te brengen naar het startpunt waar mijn vrienden
wachten op hun beurt. Ik ben enthousiast, en zij zullen dat ook zijn!

Genade

Over Clemence

Oorspronkelijk afkomstig uit de Pyreneeën, kwam ik bij toeval in de regio terecht. Ik vond in de Bastides en Gorges van Aveyron een wilde en erfgoedregio die ervoor zorgde dat ik bleef. Om beide te kunnen lopen in nauwe kloven die
doet me denken aan mijn bergen of op luchtige causses is wat ik het leukst vind! Hoewel de lokale keuken me ook interesseert, farçous, spitcakes, aligot: zelfs een vegetariër vindt geluk...
Elke dag doorkruis ik voor mijn werk de eeuwen tijdens mijn rondleidingen: in West-Aveyron verveel je je nooit!

Was deze inhoud nuttig voor u?